Det Olske Orkester

Det Olske Orkester på turne

 

Efter en premiere med forrygende anmeldelser og en Reumert for årets bedste børne- og ungdomsforestilling 2013, drog forestillingen "Dengang vi blev væk" af Det Olske Orkester på turne. Forestillingen turnerede i den danske provins i november 2013 og frem til januar 2014 med en uges gæstespil på Det Kongelige Teater.

Turneen gæstede almindelige skoler og teaterforeninger. Desuden har turneen haft særligt fokus på at spille forestillingen på børnehjem og opholdssteder for børn og unge, idet teatret har modtaget særlig støtte fra Bikubenfonden, Statens Kunstråds Scenekunstudvalg og Den Sociale Fond til at donere forestillinger på disse steder, der ofte ikke har midler til at købe teaterforestillinger. Flere af disse forestillinger efterfølges af debat og udveksling med det givne publikum.

 

Om forestillingen

Thomas og Line er to lykkelige børn. Sammen med deres far og mor bor de i lejligheden med de syv værelser: en verden der er fuld af søndag morgen i hvide dyner, wienerbrød og et-tag-fat.

Her er de omgivet af kærlighed. De kender ikke andet.

Men en krig, de ikke har set komme, er under opsejling og pludselig en dag flytter deres far, hvilket sender deres mor ud på en psykisk deroute. Fra hver sin lejr bekriger forældrene nu hinanden, og børnene involverer sig engageret ved henholdsvis at bekæmpe faren og forsøge at redde moren.

Kampen bølger frem og tilbage lige indtil børnene begynder at mærke, at deres redningsindsats er uden betydning, og at alle deres forsøg på at klamre sig til en identitet modsat har betydet, at de har tabt den.

 

"Dengang vi blev væk" er en historie om det at være skilsmissebarn og de undervurderede tab, det medfører, trods en stigende normalisering af begrebet.

Vi vil stille skarpt på en oplevelse, som har kraftig indflydelse på, hvordan et barn opfatter den voksne kærlighed og de konsekvenser, det ofte får for deres egne valg senere i livet. Vi vil undersøge de roller barnet, ofte meget uhensigtsmæssig, påtager sig for at bringe orden i dette kaos. Og frem for alt vil vi med stor kærlighed og respekt fortælle en historie om fire mennesker, for hvem det ikke skulle lykkes at holde sammen.

 

Scenen er familiens lejlighed, optegnet i kridt og udspændt i hvid snor, med publikum på alle sider. Her fortæller fire skuespillere, med poetiske ord, i et fysisk abstrakt formsprog og til tonerne af vild rock og klassisk musik, historien om to børn der forsøger at redde deres familie, og som følge deraf selv bliver væk i de voksnes kaos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta:

 

En børne- og ungdomsforestilling for 10 år og op

Instruktion og manuskript: Lotte Faarup

Medvirkende: Morten Klode, Øyvind Kirchhoff, Angelina Watson og Ditte Laumann.

Koreografi: Michele Abbondanza, Scenografi: Julie Forchhammer, Lys: Jeppe Lawaetz

Teknik og afvikling: James Kjølsen - Lyd: Jonas Jørgensen : Administration Anne Stummann.

Forestillingen er projekt- og turnestøttet af Kunstrådet.